blog oldal
Miért hagyd, hogy a kutya az ágyban aludjon.Miért hagyd, hogy a kutya az ágyban aludjon. A legtöbb kutyatulajdonos megengedi,hogy kedvence az ágyban aludjon,bár sokan nem akarják elismerni.Nekünk van néhány nagyon jó indokunk,hogy miért oszd meg a saját ágyad a kutyáddal.Végül is,a kutya az ember legjobb barátja és van előnye ha Veled alszik.Tehát, ha tökéletes kifogást,szeretnél,hogy a kutya miért alszik az ágyban minden éjjel,vess egy pillantást a rövid, de hasznos listánkra!
1. A kutya csökkenti a szorongást!

Ismert,hogy a kutya csökkenti a szorongást és segít az embereknek a súlyos szorongásos zavarok leküzdésében.Nem csak gondoskodik Rólad ha segítségre szorulsz,hogy teljes életet élhess,hanem nyugalmat teremt a nap folyamán és este. Ha hagyod,hogy a kutya az ágyban aludjon,akkor jobban alszol, és sokkal nyugodtabb leszel.2. A kutyával biztonságban érezzük magunkat.

Az egyik fő ok amiért a legtöbb embernél a kutya áll az első helyen az, hogy nagyobb biztonságban érzik magukat.Nem számít,hogy képzett őrző-védő,vagy öleb.A lényeg,hogy ugat és így figyelmeztet a veszélyre. Mindössze annyit kell tenned,hogy a kutyáddal együtt alszol.Ez a biztonságérzés javítja az éjszakai alvást..

3. A kutyák szeretnek!

Nézzünk szembe a tényekkel, a kutyák szeretnek kényeztetni. Ők mindig pozitívak!Tehát ha lehetővé tesszük számukra,hogy az ágyban aludjanak,hogy fontosnak érezzék magukat,boldoggá fognak tenni.Olyanok mint a nyugalmat és biztonságot sugárzó apró “emberek”.
4. Kutyád kellemes meleget ad.

Meleg,barátságos takarók és párnák,de nem lehet összehasonlítani azzal a meleggel,amit egy
kutya tud adni,és az ő puha szőre.Sok lakástulajdonos elismeri,hogy kutyával alszik az ágyban,
mert meleg éjszaka. Még egy kis kutyával is úgy érezni, hogy sokkal kellemesebb.5.A kutya segít a depresszión.

Bizonyított tény,hogy a kutyák csökkentik a depresszió tüneteit,enyhítik a szorongást az emberekben. A kutya feltétel nélküli szeretet ad,és jobb kedvre derít,hogy van egy kisállat amit el kell látni. Számos szakértő szerint, a kutyák még a magas vérnyomás csökkentésében is segíthetnek.Akár enyhülést keresnek a mély depresszióra,vagy egyszerűen csak próbálják megakadályozni a negatív érzelmeket,a kutyával való kommunikáció éjjelre is egy nagyszerű megoldás.

6.A kutya segít az álmatlanságon.

Az álmatlanság nagyon komoly probléma,ha nem kezelik megfelelően,krónikus egészségügyi problémákhoz vezethet, mint az elhízás és a cukorbetegség.De mint már említettük hagyd,hogy a kutya veled aludjon,mentálisan is jó hatással lesz Rád.Így ha az álmatlanság kiváltó oka,hogy aggódsz vagy ideges vagy,tudod kezelni ezeket a tüneteket.Egyszerűen hagyd,hogy a szőrös kis barátod az ágyra feküdjön és hozzád bújjon!Miért kell 5-7 évente lecserélni a matracot?

Ha egy egyszerű számítást végzünk akkor könnyen arra a következtetésre jutunk,hogy az életünk körülbelül egyharmadát töltjük alvással a matracon.Ezért fontos szerepet játszik az életünkben,egészségügyi szempontból, nem is beszélve a napi energia szintrõl,a koncentrációról és a hangulatunkról. Valószínüleg már feledésbe merült,hogy mikor vásároltad a jelenlegi matracod.Mi segítünk megtalálni a jeleket,melyek arra utalnak,hogy a matracod le kell cserélni.Sok szakértõ ajánlja,hogy a matracot 5-7 évente le kell cserélni,mert ez idő alatt elveszti számos eredeti funkciókját és kényelemességét. Íme néhány dolog, amit szem elõtt kell tartanod.

Flowers

1.Miután felkelsz az ágyból fáj a nyakad vagy a derekad?
Ha ismerõsen hangzik,akkor annak a matrac az oka.Ha nem figyelsz erre a problémára,komoly egészségügyi problémákat is okozhat a régi ágybetéted.
2.Sokszor felébredsz?
Ennek oka,hogy a matrac csak egy részét támasztja alá a testednek,a másik része pedig besüpped vagy a levegõben lóg.
3. Ellenőrizd a matrac felületét.
Ha a matrac nagyon réginek látszik,ki kell cserélni egy újra.Sõt,ha úgy találod,hogy néhány helyen,gödrös,elszínezõdött vagy kopott,akkor még több kényszerítõ okod van,hogy változtass a matracodon.
4.Az életmód is „kiálthat” új matracért.
Néha az életmód miatt veszünk új matracot.Ennek oka,hogy az alváson kívül is sok idõt töltünk rajta.Például ülünk az ágyban és könyvet olvasunk,vagy a laptopon dolgozunk.
5.Szervezetünk is jelez,hogy változtatni kell a matracon.
A testünk idővel változhat,a felszedett,illetve a leadott kilók súlya is hatással van a matrac élettartamára.A terhesség is megváltoztatja a matrac feszességét,vagy amikor a gyerek rá ugrik.Gyakran elõfordul,hogy a testünk azt mondja,elég volt kell egy új matrac.
6.Ellenőrizd milyen kényelmes a matrac.
Fontos,hogy mikor felébredsz friss és kipihent legyél.Ha nem is találsz semmilyen komoly jelet,ami azt sugallná,hogy itt az ideje változtatni,akkor is szuper meglepetésben lesz részed,hogy milyen jó érzés,egy új matracon feküdni.
7.Ellenőrizd hány éves.
Mikor cserélted le utoljára a matracod?Több mint 10 éve volt? Ha igen, akkor ideje újat venni!
8.Máshol még kényelmesebb volt a matrac?
Ha történetesen a szülõk ágyában aludtál vagy a barátodnál,és megállapítottad,hogy az a matrac sokkal kényelmesebb mint a tiéd.Akkor tudod,hogy valami baj van, és ideje lecserélni a matracod.9.Nyikorog a matrac?
Mikor nyikorgó zaj jön a matracból,az az ő személyes vallomása,hogy már régi és elfáradt.
10.Kezded érezni a rugókat?
Nagyon világos jelzés,hogy azt mond:a rugó ugyan nem törött de a matrac lassan szétesik,mert érzem a testemen a rugókat,ezért ki kell a matracot cserélni.
11.Felébredsz éjjel?
Éjjel felébredsz,kényelmetlenül érzed magad,és nem tudsz rendesen aludni?Ez a másik jele, hogy itt az ideje változtatni a matracon .
12.Csak közepén kényelmes a matrac.
Ha a matrac amit használunk kopott,törött,gödrös vagy csak a közepén érzed kényelmesnek,akkor tudod,hogy ki kell cserélni. Az új matrac biztosítja a kényelmes alvást egész éjszaka.
És végül, de nem utolsó sorban a higiénia! Anyag öregedés,éjjeli testfolyadék kiválasztódás,az évek során felhalmozódnak a por atkák és a mikroorganizmusok, ami által a matrac piszkos és egészségtelen.A legbiztosabb módja annak, hogy egy igazán tiszta ágyban aludjunk,az ha átlagosan 5-7 évenként lecseréljük a matracot!